Андрій Степанович Чаркас

Дата і місце народження: 30 вересня 1975 р., м. Львів

ЗПТО: Новороздільський професійний ліцей будівництва та побуту

Професія: Електрозварник ручного зварювання

Підрозділ: 128-ма гірсько-піхотна бригада

Посада: Гранатометник

Дата і місце загибелі: 15 вересня 2014 р., Дебальцеве, Донецька область

Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Андрій Чаркас  народився 30 вересня 1975 р. у м. Львові.

Після закінчення 9-го класу  ЗОШ №4 м. Новий Розділ,  з 1990 р. по 1993 р. навчався у Новороздільському професійному ліцеї будівництва та побуту і здобув професію  електрозварника.

Серед учнів Андрій виділявся серйозністю та наполегливістю. Серед його захоплень був  ремонт автомобілів, відпочинок разом з родиною на природі, збирання грибів.

Андрій багато років працював за кордоном, заробляючи кошти на квартиру. Разом із дружиною Надією виховували двоє дітей: сина Ростислава і дочку Ірину.

Отримавши повістку, молодший сержант Чаркас Андрій пройшов перепідготовку і був направлений в район Дебальцевого.

Умови, в яких перебували бійці, були важкими, часом не вистачало їжі та води. На фронт Андрій потрапив наприкінці серпня, а 15 вересня загинув під час обстрілу, прориваючись з оточення під Дебальцевим – від прямого потрапляння у голову із кулемета великого калібру, коли біг за набоями, за кілька метрів від бліндажа.

Похований Андрій Чаркас в селі Звенигород.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Андрій Чаркас нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

https://www.youtube.com/watch?v=sK2gRrqwwng