Богдан Ігорович Вовк

Дата і місце народження: 9 липня 1969 р., м. Дрогобич, Львівська область

ЗПТО: Бориславське середнє професійно-технічне училище №7 (Бориславський професійний ліцей)

Професія: Слюсар-монтажник контрольно-вимірювальних приладів і автоматики

Підрозділ: Харківська окрема бригада оперативного призначення НГУ

Посада: Технік роти

Дата і місце загибелі: 17 лютого 2015 року, м. Дебальцеве, Донецька область

Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Сімейний стан: залишилися мама, сестра, дружина, син

Богдан Вовк народився 9 липня 1969 р. в м. Дрогобичі. Дитинство й усі подальші роки пов`язані з рідною домівкою на вул. Коцюбинського. Спочатку навчався в середній школі № 5 міста Дрогобича, потім з вересня 1984 по червень 1987 року у Бориславському СПТУ № 7, де здобув спеціальність слюсаря монтажника контрольно-вимірювальних приладів та автоматики.

У 1987-1989 роках служив у війську (Західна група військ, у Німеччині-танкові війська). Під час строкової служби нагороджений нагрудним значком «Відмінник РА» Командування військової частини офіційним листом подякувало батькам за виховання сина.

 Після демобілізації працював електромонтером вуличного освітлення підприємства “Дрогобичсвітло”. Чудово грав у футбол, хокей; захоплювався туризмом, любив збирати гриби. Мав м`який, поблажливий характер, цінував чоловічу дружбу, вмів підтримувати товариські стосунки.

У серпні 2014 р. Богдан одержав повістку з військкомату. Він навіть не думав переховуватися, про це щиро розповів своїй колишній учительці. Коли остання запитала, що він робитиме, Богдан відповів: “Вовки не здаються”. І пішов захищати рідну землю.

У зоні АТО від 5 вересня 2014 р. Обіймав посаду техніка оперативного призначення  5-ої роти 2-го батальйону 3-ої роти Східного Оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України  (військова частина 3017, місто Харків) (на бронеавтомобілях). Був відповідальним та сміливим воїном, справжнім патріотом України.

14 лютого 2015 року підрозділ, до складу якого він входив, був направлений до міста Дебальцеве Донецької області для виконання бойового завдання щодо відбиття збройного нападу бойовиків на важливі об’єкти. 18 лютого 2015 року близько 7.00 години після виконання поставленого завдання, рухаючись на автомобілі до пункту постійної дислокації, група потрапила в оточення та була обстріляна зі стрілецької зброї та важкої артилерії, унаслідок чого старший сержант Вовк отримав численні вогнепальні та осколкові поранення, від яких загинув. Вважався зниклим безвісти. Його тіло було упізнане в морзі Харкова

Поховали Богдана з усіма почестями в рідному Дрогобичі 4 березня на Алеї Слави Поля Скорботи.

Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На приміщенні ЗОШ № 5, де навчався Богдан, та фасаді комбінату міського господарства, де працював установлені пам`ятні таблиці на честь Героя.

Рішенням XXVII сесії Дрогобицької міської ради від 31 травня 2018 року “За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу надано звання «Почесний громадянин Дрогобича» (посмертно).