Володимир Павлович Дорошенко

Дата і місце народження: 2 квітня 1989, Самбір

ЗПТО: Самбірський професійний ліцей сфери послуг

Підрозділ: 703-й окремий Вінницький полк оперативного забезпечення

Дата і місце загибелі: 31 серпня 2014, Бердянське

Нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Володимир Дорошенко народився 2 квітня 1989 р. у м. Самбір.

Випускник СШ №1 ім. Тараса Шевченка, закінчив Самбірський професійний ліцей сфери послуг, заочно здобував вищу освіту у Львівській Політехніці на факультеті “регулювання дорожнього руху”.

У 2007 році обрав військову службу за контрактом у в/ч А 3817. Старанно навчався військової справи. Нагороджений грамотами за сумлінне ставлення до виконання своїх обов’язків.

Після анексії Криму Російською Федерацією направлений в Херсонську область на виконання бойових завдань. Справжній мужній чоловік ніколи не нарікав на труднощі, оберігав батьків і дружину. 24 липня 2014 року Володимир як механік-водій інженерно-саперного батальйону в/ч А 3817 виїхав на виконання завдань в Донецьку та Луганську області під командуванням підполковника Вадима Суского.

31 серпня 2014 року поблизу Маріуполя сталася трагедія, внаслідок якої загинули при виконанні службових обов’язків шестеро та поранено четверо військовослужбовців, які брали участь в АТО.Відлетіли в небо душі шести кращих синів України, які віддали своє життя за Незалежнісь: підполковник Вадим Суский, солдати Володимир Дорошенко, Андрій Струсь, Ігор Бжостовський, Роман Малецький та Ігор Шубак.

У військовій частині А 3817 кажуть, що Володимир Дорошенко зарекомендував себе добросовісним з високим рівнем професійної підготовки, користувався повагою серед військовослужбовців. За бездоганне виконання службових обов’язків, патріотизм, проявлений під час захисту цілісності та Незалежності України, самопожертву відзначений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Володимиру Дорошенку присвоєно звання “Почесний громадянин Самбора”.