Микола Миколайович Федус

Дата і місце народження: 29 квітня 1995р., с. Йоничі, Львівської області

ЗПТО: Рава-Руський професійний ліцей

Професія: Слюсар з ремонту автомобіля, водій автотранспортних засобів категорії «С»

Підрозділ: 80-та окрема десантно-штурмова бригада

Посада: Гранатометник

Дата і місце загибелі:  5 вересня 2014р., с. Цвітні Піски, Луганська область

Нагороди: Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Микола Федус народився 29 квітня 1995р.  в с. Йоничі Жовківського району Львівської області. Навчався в Рава-Руській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів.

З 2010р. до 2013р. навчався в Рава-Руському професійному ліцею за спеціальністю  слюсаря з ремонту автомобіля, водія автотранспортних засобів категорії   «С».

Солдат, гранатометник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Загинув 5 вересня 2014 р. у бою з диверсійною групою терористів, коли разом із побратимами біля с. Цвітні Піски забезпечував відхід українських військ у Слов’яносербському районі трасою Н21.

Був похований із військовими почестями тимчасово невстановлений захисник України у м. Старобільськ  Луганської області. Після встановлення особи за тестом ДНК у липні 2015р. перепохований  у  с. Старе Село Жовківського району   Львівської області.

Указом Президента України №553/2015 від 22 вересня 2015 року за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовий присязі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У Рава-Руській ЗОШ №1 відкрито меморіальну дошку  Миколі Федусу.

https://www.youtube.com/watch?v=02uW9oI7SNU&feature=emb_logo