Ілля Миколайович Струк

Дата і місце народження: 1 серпня 1995 р., с. Льотниче, Володимир-Волинського району, Волинська область

ЗПТО: Львівське вище професійне училище компютерних технологій та будівництва

Професія: Маляр-штукатур

Підрозділ: 503-й окремий батальйон морської піхоти

Посада: Гранатометник

Дата і місце загибелі: 17 червня 2020 р. поблизу Торецька

Сімейний стан: залишилися мати, брат та дві сестри

Народився Ілля Струк 1 серпня 1995 року в селі Льотниче, Володимир-Волинського району, що на Волині у багатодітній сім`ї.

З тринадцяти років Ілля прислуговував у Свято-Миколаївській церкві міста Володимира-Волинського. Він був паламарем – дзвонив у дзвони, співав на криласі і допомагав при богослужінні. Іллі у храмі вручили спеціальну церковну нагороду – орар.

У 2013 році закінчив загальноосвітню школу № 1 міста Володимира-Волинського.

Навчався у Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва за спеціальністю “маляр-штукатур”.

Одним з перших з поїхав на Майдан. Після Революції Гідності Струк вирушив у навчальний центр Нацгвардії у Нові Петрівці.

Служив гранатометником у батальйоні Кульчицького, пройшов блокпост-3, Семенівку, Карачун.

У зоні АТО отримав поранення у ногу. Після реабілітації Ілля Струк повернувся до священництва – їздив прислуговувати в Успенському чоловічому монастирі, що в селі Низкиничі.

Ілля склав вступні іспити і вступив в Почаївську духовну семінарію, перевівся на заочну форму навчання. Оскільки, Ілля підписав контракт і став матросом 503-го окремого батальйону морської піхоти, де був гранатометником.

23 квітня 2015 р. отримав статус учасника бойових дій.

У 2020 р. подав документи на вступ до військової академії.

Останні пів року у зоні ООС активно займався спортом, оскільки планував одружитися.

17 червня 2020 р. старший матрос Струк вийшов на чергування і взявся лагодити фортифікаційні споруди. У цей момент, близько одинадцятої години дня, снайпер вистрілив у хлопця, завдавши йому поранення.

Одразу після поранення Ілля Струк ще був притомний, він простягнув руку, щоб стягнули його в окоп, де Ілля вже був в агонії. Поранення було в районі нижніх ребер.

Медик добіг до нього за 3 хвилини 7 секунд, у повному спорядженні і з ношами. Іллю швидко його евакуювали на місце, де його забрали медики. У лікарні у нього зупинялося серце, яке кілька разів запускали, однак останній раз серце вже не запустилося.

Іллю Струка поховали 20 червня 2020 р. на кладовищі у с. Поничів.