Андрій Васильович Кильник

Андрій Кильник народився 7 грудня 1994 року у с. Вовче (Турківська ТГ), але, після смерті матері, його, разом із сестрою забрала бабуся у м.Турка.

Здобув професію машиніста автомобільного крана у Погірцівському ВПУ. Після навчання працював на залізниці колійним монтером.

У 2017-2018 роках проходив строкову військову службу.

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, у квітні 2022 року, був мобілізований до ЗСУ. Спочатку проходив службу у роті охорони при Турківському ТЦК та СП, згодом був скерований в один з бойових підрозділів.

У часі війни – гранатометник гірсько-штурмового відділения гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3029 військової частини А4267.

Андрій загинув 21 травня 2023 року в районі Білогорівка, Бахмутського району, Донецької області.

Нагороди

  • Указом Президента України №573/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 8 вересня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Кильника Андрія Васильовича (посмертно) — солдата.