Андрій Миколайович Мельничук

Андрій Мельничук народився 3 вересня 1984 року в Новому Роздолі.

Навчався у Новороздільській ЗШ №3.

У Новороздільському професійному ліцеї навчався за професією “Столяр будівельний, паркетник”.

Заступник директора Новороздільського професійного ліцею будівництва і побуту Іванна Іванівна Заяць:

«Проїжджаючи Станківцями, серце стискається від жалю…Згадується моя остання тепла зустріч із вже покійним нашим Героєм, захисником Андрієм Мельничуком. Тоді наша розмова пройшла легко, по-материнськи, бо й справді є що згадати про ті недалекі роки, коли Андрій був учнем Новороздільського професійного ліцею будівництва та побуту. З пам’яті повертаються спогади, в яких бачу зосереджене обличчя скромного і ввічливого учня… погляд якого навіки погас у жорстокому часі війни.
І сьогодні Андрій Мельничук вже, на жаль, перебуває у рядах небесного війська… Безжальна війна забирає наших захисників, молодих і добрих дітей, руйнує людські долі та мрії. Тож нехай глибока вдячність і шана буде розрадою для рідних і близьких нашого воїна Андрія. Царство небесне і вічна слава Герою! Нехай пам’ять про Андрія Мельничука буде вічною. Герої не вмирають! Слава Україні!
»

Андрій жив і працював в Новому Роздолі.

У лютому цього року якраз мав роботу на Івано-Франківщині, прокладали там дороги.

У перший же день повномасштабного вторгнення росії в Україну Андрій добрався до Станковець, де мешкав останні роки. І того ж дня подався у військкомат записуватися добровольцем на війну.

Спочатку проходив навчання у військовій частині в Яворові. Після проходження навчання був прийнятий на військову службу у військову частину А4007, н.п. Білозір’я, Черкаського району, Черкаської області.

У період з 29 березня 2022 по 14 жовтня 2022 року Андрій в складі 110 ОМБР 2 батальйону 6 роти брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в н.п. Авдіївка, Донецької області.

Буквально за тиждень-другий до трагічної звістки у розмові з батьками сказав, що дуже хоче їх побачити. І мама з татом поїхали до Дніпра, де зустрілися, поспілкуватися з сином.

Звістка про загибель сина зустріла батьків через кілька днів, відколи вони повернулися зі сходу України

Андрій загинув 14 жовтня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу протитанковою керованою ракетою поблизу Авдіївки на Донеччині.