Андрій Михайлович Саксін

Дата і місце народження: 4 квітня 1973 р., с. Руда-Сілецька Кам’янка-Бузького району Львівської області

ЗПТО: ВПУ №71 м. Кам’янка-Бузька

Професія: Майстер сільського будівництва

Підрозділ: 51-ша окрема механізована бригада

Дата та місце загибелі: 29 серпня 2014 р під час виходу з Іловайського котла т.зв. “Зеленим коридором” на дорозі в районі с. Новокатеринівка.

Нагороди: Орден «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно)

Сімейний стан: Залишились мама та брат

Андрій Саксін народився 4 квітня 1973 р., с. Руда-Сілецька Кам’янка-Бузького району Львівської області.

У 1989-1991р. навчався у ВПУ №71 м. Кам’янка-Бузька, здобув професію “Майстер сільського будівництва”.

13 квітня 2014 року призваний до лав ЗСУ, був навідником.

29 серпня подзвонив мамі і сказав, що він живий та здоровий.

Андрій Саксін був найстаршим серед п`яти військових з якими загинув. Андрій Саксін, Сергій Жук та комбриг Павло Пивоваренко виїжджали на броні зверху. Їх убили одразу.

2 вересня тіло Андрія Саксіна разом з тілами 87 інших загиблих у Іловайському котлі було привезено до Запорізького моргу.

Був похований на кладовищі м. Запоріжжя, як тимчасово невпізнаний герой. Пізніше за зразком ДНК родичів ідентифіковано тіло загиблого.

4 листопада 2015 року відбулося перепоховання тіла Андрія Саксіна в с. Руда-Сілецька Кам’янка-Бузького району Львівської області.

Указом Президента України № 383/2016 від 2 вересня 2016 р.,«За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Спогади викладача Зоряни Конахович про учнів №71 м. Кам`янка-Бузька

У ВПУ №71 м. Кам’янка-Бузька встановлено стенд пам’яті випускників Дмитра Жукова, Сергія Грачова, Богдана Цікала, Андрія Саксіна, Івана Сікорського, Володимира Різника, Василя Колодія.