Віталій Антонович Лопушанський

Віталій Лопушанський народився 25 червня 1983 року у селі Підбірці Львівської області.

Навчався у Підбірцівському ліцеї Львівської міської ради. Закінчив колишнє Середнє професійно-технічне училище №26 міста Львова (зараз – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище інформаційно-комп’ютерних технологій»), тут здобув фах електромайстра з ремонту побутової техніки.

Працював у Приватному акціонерному товаристві «Львівський локомотиворемонтний завод».

У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 308-го окремого інженерно-технічного батальйону. Після повернення працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Фуджікура Аутомотів Україна Львів». У 2019 році підписав контракт із 24-ю окремою механізованою бригадою імені короля Данила та перебував у зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист України від загарбників до лав 503-го окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

Віталій загинув 15 березня 2022 року в боях в населеному пункті Євгенівка Донецької області. Понад два роки вважався безвісти зниклим. Прощання відбулося 24 вересня 2024 року.

У Віталія Лопушанського залишилися мама, сестра та племінники.