Данило Андрійович Скобало

Данило Скобало народився 25 червня 1996 року у Львові.

Навчався у Ліцеї №8 Львівської міської ради.

У 2013-2015 роках навчався у Львівськкому професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу, здобув професію «кухар, кондитер».

Після завершення навчання обіймав посаду шеф-кухаря у місцевих закладах, зокрема «Атляс» та «ДеЛюкс». Згодом працював у ресторанній сфері у Варшаві, Ґданську та Закопаному.

Із початком повномасштабного вторгнення рф повернувся на Батьківщину. Спершу вступив до лав територіальної оборони. Під час виконання бойового завдання отримав поранення, однак повернувся на фронт. Згодом боронив державу на східному напрямку у складі 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (раніше – ССО «Азов»).

Данило загинув 8 травня 2023 року.

У Данила Скобала залишилися бабуся з дідусем, батьки, брат із родиною, тітки, дядьки та хрещений син.

Нагороди

  • Указом Президента України №485/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 11 серпня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Скобала Данила Андрійовича (посмертно) — солдата.