Маркіян Романович Дорош

Маркіян Дорош народився 23 липня 2001 року у Львові.

Навчався у Львівській державній комунальній середній загальноосвітній школі №3. Під час навчання активно займався спортом, зокрема, айкідо, карате та спортивною гімнастикою. Також входив до осередку «Пласт» у місті Львові.

Закінчив Державний навчальний заклад «Ставропігійське вище професійне училище міста Львова» (з 01.03.2024 – Львівський професійний коледж сфери обслуговування та поліграфії), здобув професію «Друкар офсетного плоского друкування 3-го розряду; Палітурник 3-го розряду». Також перебував у низці націоналістичних організацій, таких як «Цивільний корпус» та «Права молодь». Цікавився футбольним рухом.

Після завершення навчання працював барменом у ресторанній сфері міста Львова. Успішно закінчив «Базовий курс бармена» від «Diageo Bar Academy».

Спершу проходив військову службу у 10-му стрілецькому батальйоні, у складі якого виконував бойові завдання на Сумщині. Впродовж останнього періоду боронив суверенітет та територіальну цілісність Батьківщини на посаді розвідника у лавах 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Боровся із окупантами на Запорізькому і Куп’янському напрямках, брав участь в обороні Авдіївки. За час служби успішно завершив курс бійця-рятувальника, а також базовий курс управління БПЛА. За особисту мужність був неодноразово відзначений військовим командуванням.

Маркіян загинув 24 липня 2024 року поблизу с. Синьківка, Петропавлівської сільської громади Куп’янського району Харківської області.

У Маркіяна Дороша залишилася мама.