Микола-Володимир Степанович Бедик

Микола-Володимир Бедик («Шахід») народився 1 серпня 1998 року у Львові.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №99 міста Львова. Після здобуття середньої освіти вступив до Державного професійно-технічного навчального закладу «Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва».

Перебуваючи в Польщі, здобув фах машиніста-оператора дорожньо-будівельних машин та працював у місцевій компанії «BUDPOL».

Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровільно повернувся з-за кордону та вступив до територіальної оборони. Згодом приєднався до лав 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній окремий полк спеціального призначення «Азов»). Виконував бойові завдання із захисту державного суверенітету та незалежності на східному напрямку.

Микола-Володимир загинув 24 січня 2023 року.

У Миколи-Володимира Бедика залишилися батьки та молодший брат.

Нагороди

  • Указом Президента України №601/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 28 вересня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Бедика Миколу-Володимира Степановича (посмертно) — солдата.