Мирослав Орестович Литвин

Мирослав Литвин народився 11 жовтня 1987 року у селі Великі Грибовичі Львівської області.

Навчався у Великогрибовицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Жовківської районної ради Львівської області.

У 2004-2005 рр. навчався у Львівському ВПУ комп’ютерних технологій та будівництва за спеціальністю “слюсар з ремонту автомобілів”.

Після завершення навчання проходив службу у військах протиповітряної оборони у Києві. У мирний час спільно з братом займався сімейним бізнесом, був малярем-штукатуром.

У 2015-2016 році виконував бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції у складі Національної гвардії України. Опісля повернувся до цивільного життя, вів власний блог під псевдонімом «Олександр Сніжко».

Із початком повномасштабного вторгнення росії боронив державу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Мирослав загинув 23 вересня 2022 року.

У Мирослава Литвина залишилися батько, старший брат та сестра.

Нагороди

  • Указом Президента України №806/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 28 листопада 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Литвина Мирослава Орестовича (посмертно) — старшого солдата.