Назарій Іванович Савка

Назарій Савка народився 10 вересня 2003 року у смт. Верхнє Синьовидне Стрийського району Львівської області. 

У 2018 році закінчив 9 класів Верхньосиньовидненської середньої школи. Вступив у ВПУ № 20 м. Львова та здобув професію «оператор та налагоджувальник верстатів та маніпуляторів з програмним керуванням».

Ще будучи школярем вступив у лави організації “ТРИЗУБ ім. С. Бандери”, з якою їздив на тренування, вишколи та таборування сотень УПА.

У лютому 2022 року з початком повномасштабного вторгнення, Назарій, якому на той час було всього 18 років – не зміг бути осторонь. Він зі словами на вустах “Хто, як не я…” вступив в Добровольчий Український Корпус “Правий сектор”.

Назарій мав проблеми з суглобами і мав відстрочку від армії по стану здоров’я, пішов захищати свою Україну.

8 квітня 2022 року прибув на навчання в Хмельниччину, де дав військову присягу. Служив навідником 1 механізованого відділення 1 механізованого взводу 2 механізованої роти 3 механізованого батальйону 67-ї ОМБР Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор”.

Назарій загинув загинув 6 березня 2023 року близько 00:00 на вогневій позиції в наслідок обстрілу зі сторони збройних формувань РФ поблизу н.п. Площанка Луганської області.

Нагороди

  • Указом Президента України №166/2024 “Про відзначення державними нагородами України” від 22 березня 2024 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Савку Назарія Івановича (посмертно) — солдата.