Назар Володимирович Пеприк

Дата і місце народження: 16 лютого 1981 року, м. Пустомити, Львівської області

ЗПТО: Художнє професійно-технічне училище ім. Й. П. Станька

Професія: Столяр. Виробник художніх виробів з дерева

Підрозділ: 80-а окрема десантно-штурмова бригада

Посада: Технік роти

Дата і місце загибелі: 16 серпня 2014 року під час виходу з оточення в секторі «Д» у наслідок обстрілу терористами з РСЗВ «Град»

Нагороди: Орден «За мужність» III ступеня та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту», звання «Почесний громадянин Пустомитівського району»

Сімейний стан: Залишились батьки, сестра, дружина, син

Назар Пеприк народився 16 лютого 1981 року у м. Пустомити, Львівської області. Мешкав у с. Зимна Вода, Пустомитівського району Львівської області.

Навчався у Зимноводівській ЗОШ №2 до 8-го класу. У зв’язку з переїздом батьків, 9-й клас закінчив у м. Пустомити.

В 1996-99 рр. навчався в ХПТУ №14 (сьогодні це Художнє професійно-технічне училище ім. Й. П. Станька смт Івано-Франкове), де здобув професію «Столяр. Виробник художніх виробів з дерева», а з 2003 по 2009 рр. – в Українській академії друкарства у м. Львові.

Сам вирішив піти служити до Українського війська.

З 15 червня 1999 року по 11 листопада 2000 року проходив строкову військову службу у Хирові в 80-ій окремій аеромобільній бригаді.

Під час розподілу його порекомендували у президентські війська, але Назар хотів служити саме у ВДВ.

З травня 2001 року по грудень 2011 року служив за контрактом в Управлінні СБУ Львівської області на посаді прапорщика. За час служби в СБУ нагороджений медаллю «15 років Службі Безпеки України».

З весни 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України на посаді техніка аеромобільно-десантної роти аеромобільного батальйону у званні старшого прапорщика.

16 серпня 2014 року російсько-терористичні угруповання обстріляли з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» позиції українських військових в районі села Красне Краснодонського (нині – Сорокинського) району Луганської області. Унаслідок обстрілу загинуло 10 військовослужбовців – Тарас Кулєба, Ігор Добровольський, Артур Лі, Владислав Муравйов, Іван Пасевич, Денис Мирчук, Олег Тюріков, Олександр Філь, Денис Часовий, серед них і старший прапорщик Пеприк. Вижив лише Петро Бавтро.

Загинув 16 серпня 2014 року під час артобстрілу у боях під Красним на Луганщині. Разом з Назаром загинули Тарас Кулєба, Ігор Добровольський, Артур Лі, Владислав Муравйов, Іван Пасевич, Денис Мирчук, Олег Тюріков, Олександр Філь, Денис Часовий, вижив лише Петро Бавтро.

У Назара залишились батьки, сестра, дружина, син.

Похований на місцевому цвинтарі у селі Зимна Вода, Пустомитівського району, Львівської області.

Указом Президента України № 144/2015 від 14 березня 2015 року, «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Пеприк Назар Володимирович нагороджений посмертно, орденом «За мужність» III ступеня та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту».

Рішенням голови Пустомитівської районної ради Львівської області №505 від 14 жовтня 2014 року Пеприку Назару Володимировичу посмертно надано звання «Почесний громадянин Пустомитівського району».

Розпорядженням голови Пустомитівської районної ради Львівської області №227 від 12 жовтня 2016 року Пеприк Назар Володимирович нагороджений посмертно медаллю «За вірність Україні І ступеня».