Орест Михайлович Данилович

Орест Данилович народився 27 червня 1975 року в селі Велика Воля Стрийського району Львівської області.

Навчався в Тростянецькій НСШ та Стільській СШ.

У 1993 році закінчив Львівське СПТУ-68 (зараз – Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг), здобувши кваліфікацію бухгалтера.

Розкрив свій потенціал, працюючи з каменем: різьблення, різноманітне оздоблення, каміни, альтанки, фонтани, водоспади, пам’ятники, скульптури і багато іншого. З часом відкрив ФОП «Данилович».

У 2015-2016 роках був учасником АТО на території Луганської області. В результаті – нагороджений відзнаками «ВЕТЕРАН ВІЙНИ. УЧАСНИК БОЙОВИХ ДІЙ», «УЧАСНИК АТО», «ЗАХИСНИК УКРАЇНИ».

Орест з першого дня став на захист Батьківщини – спершу на території Одеської, далі – Миколаївської, Херсонської та Донецької областей. Брав участь у звільненні Херсону, за що нагороджений відзнакою «ЗА СЛУЖБУ ДЕРЖАВІ» та колективною Подякою Президента України Володимира Зеленського; склав клятву морського піхотинця та здобув право носіння берету морського піхотинця (в тому числі у запасі).

Орест загинув 30 червня 2023 року в районі села Макарівка Волноваського району Донецької області під артилерійським обстрілом під час виконання бойового завдання.