Павло Миколайович Мелянчук

Павло Мелянчук народився 29 червня 1999 року у селі Нагоряни Солонківської громади.

Навчався у ВПУ № 20 м. Львова з 2013 до 2015 року за професією «Електрогазозварник; слюсар з ремонту та обслуговування автомобілів».

Павло воював у складі 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади, був стрільцем-зенітником. Ще у 2021 році пішов служити за контрактом.

Павло загинув 20 грудня 2022 року під Бахмутом.

Нагороди

  • Указом Президента України №818/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 8 грудня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Мелянчука Павла Миколайовича (посмертно) — солдата.

Вшанування пам’яті

1 лютого 2023 року у Вищому професійному училищі № 20 м. Львова відбулося відкриття Меморіалу пам’яті загиблим Героям, випускникам, які загинули захищаючи Україну.
В училищі відкрили меморіальні дошки Зеновію Колодію, Богдану Кубішину, Дмитру Наконечному, Герою України Віталію Скакуну, Олексію Портману, Сергію Трілю, Ігору Маєру, Олегу Бервецькому, Дмитру Рорату, Володимиру Шапочці, Мелянчуку Павлу.