Роман Михайлович Бажан

Роман Бажан народився 21 травня 1978 року у місті Сколе Львівської області.

Навчався у Сколівській СШ N-1, а згодом – у СПТУ №33 міста Львова (зараз – Львівське вище професійне політехнічне училище) за спеціальністю “Слюсар з ремонту автомобілів”.

Служив у Збройних силах України де отримав звання молодшого сержанта.

Упродовж 2007-2013 років навчався у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького пізніше працював у Державному агентстві рибного господарства України на посаді головного державного інспектора 2009-2014 років.

У 2018 році пройшов навчання за професією охоронник 3 розряду, що проходило на базі приватного підприємства “СПРУТ-ЄС”, та почав працювати на посаді директора в ТОВ Охоронна фірма “Альфа- щит”.

У 2020 році повернувся працювати в Державне агенство рибного господарства України.

У перший день повномасштабного вторгнення росії проти України, Роман Бажан став на захист Києва, а згодом вступив до лав воїнів ССО України та захищав Харківщину.

Роман загинув 21 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання.

Роман нагороджений срібною пам’ятною медаллю “За оборону міста-героя Харків”.
У серпні 2023 року Сколівська міська рада присвоїла Бажанові Роману Миколайовича звання Почесний Громадянин Сколівщини (посмертно).

Нагороди:

  • Нагрудний знак Командувача об’єднаних сил ЗСУ “За службу та звитягу III ступеня”.
  • Указом Президента України №517/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 24 серпня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Бажана Романа Михайловича (посмертно) — молодшого сержанта.