Роман Петрович Цап

Дата і місце народження: 6 лютого 1976 р., с. Сусідовичі, Старосамбірський район, Львівської області

ЗПТО: Нижанковицький професійний ліцей

Професія: Столяр

Підрозділ: 703-й окремий полк оперативного забезпечення

Дата і місце загибелі: 4 липня 2015 р., смт. Донецький, Кіровська міська рада, Луганська область

Нагороди: Орден «За мужність» ІІІ ступеня (15.09.2015, посмертно)

Сімейний стан: Залишилися батьки, брат, двоє синів-близнюків

Цап Роман Петрович народився 6 лютого 1976 у селі Сусідовичі, Старосамбірського району, Львівськрї області.

У 1991 році завершгив навчання у школі села Сусідовичі і поступив на навчання у Нижанковицький професійний ліцей (СПТУ №80), в училищі здобув професію столяра.

Мобілізований у серпні 2014-го, сапер, 703-й інженерний полк.

4 липня 2015-го приблизно о 16:00 під час проведення планового нарощування мінно-вибухових загороджень загинув внаслідок підриву на міні — поблизу 29-го блокпосту на трасі «Бахмутка» біля села Донецький — зазнав важкого поранення, сержант Дмитро Демковський загинув. При спробі евакуації Романа під час повторного вибуху він загинув. Тоді ж загинули солдат Дмитро Ковшар, молодший сержант Іван Смоляр та солдат Артем Романов.

Розлучений, без батька залишилися двоє синів-близнюків. Похований у селі Сусідовичі 10 липня. У Львівській області через загибель Романа Цапа та Дмитра Демковського оголошено триденну жалобу.

За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку відзначений — нагороджений 15 вересня 2015 року — орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений значком “Почесний громадянин міста Самбора 2015”.

14 жовтня 2016р. у Сусідовицькій ЗСШ I-II ст.. відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам’ять про Цап Романа.