Ростислав Олександрович Труханський

Дата і місце народження: 25 травня 1996 р., м. Новий Розділ, Львівської області

ЗПТО: Новороздільський професійний ліцей будівництва та побуту

Професія: Слюсар з ремонту автомобілів, водій категорії «С1»

Пірозділ: 72-га окрема механізована бригада

Посада: Боєць

Дата і місце загибелі : 4 березня 2017 р.  у Дніпровській обласній лікарні ім. Мечникова

Ростислав Труханський народився 25 травня 1996 року в місті Новий Розділ Львівської області.

Ростислав закінчив загальноосвітню школу № 5   м. Новий Розділ, з 2011-2014 рік  навчався у Новороздільському професійному ліцеї будівництва та побуту.

 Хлопець ріс сиротою (батьки позбавлені батьківських прав), ним з дитинства  опікувалася  бабуся.

Ростислав Труханський був активною дитиною, розсудливою та ініціативною, брав участь у гуртку краєзнавства, був старостою гуртка із брейк-дансу, брав участь у міських та обласних конкурсах сучасного танцю.  Крім музики та танців дуже любив собак. Заощаджував  гроші як тільки міг і придбав собі стареньку машину, яку сам зремонтував.

З січня 2016 року проходив військову службу за контрактом в лавах Збройних Сил України. Взимку 2016 року – курсант 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (військова частина А2615, село Старичі Яворівського району Львівської області).

З 2016 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник оборони промислової зони міста Авдіївка Донецької області.

У лютому 2017 року в результаті вибуху ворожої міни в районі промислової зони міста Авдіївка солдат Труханський отримав тяжкі поранення двох нижніх кінцівок та осколкові поранення всього тіла, з проникаючим пораненням живота.

7 березня  2017 р. жителі міста поховали Труханського Р. на  Алеї героїв м. Н. Розділ.