Юрій Ігорович Комар

Дата і місце народження: 3 лютого 1992 р., Дрогобич

ЗПТО: Дрогобицький професійний політехнічний ліцей

Професія: Слюсар з ремонту автомобілів

Підрозділ: 15-й реактивний артилерійський полк

Посада: Старший сержант

Дата і місце загибелі: 26 серпня 2014 р., Георгіївка, Луганська область

Нагороди: Медаль «За військову службу Україні» (25.04.2016, посмертно)

Юрій Комар народився 3  лютого 1992 р. в м. Дрогобичі.

Навчався в ЗОШ № 10 рідного міста.

Після закінчення школи продовжив навчання у Дрогобицькому професійному політехнічному ліцеї, де здобув середньо-спеціальну освіту та фах слюсаря з ремонту автомобілів. Був зразковим студентом та надзвичайно любив свою професію.

У 2010 році розпочинає військову службу за контрактом у Дрогобицькій військовій частині А-1108. Від квітня до червня 2012 року Юрій Комар пройшов тут навчання за програмою підготовки командирів автомобільних відділень базового рівня.

У цьому ж році одружився та з вулиці Грушевського в Дрогобичі переїхав на постійне місце проживання у село Раневичі до дружини Лесі. Невдовзі в них народилася донечка, яку Юрій любив понад усе. Був дуже хорошим сім`янином, відповідальним, працьовитим і дбайливим.

У листопаді 2012 р. за успішне виконання військових обов`язків Юрієві присвоюють звання сержанта, а в 2013 році призначають командиром відділення.

Від травня 2014 р. він проходить військовий вишкіл у Сумській області, а в липні його відправляють на Схід, у зону АТО.

Під час захисту рідної Вітчизни не раз проявляв мужність, витримку та дисципліну. Дуже скучав за рідними й домівкою. Останнє його повідомлення дружині було такого змісту: “Я віддав би все на світі, щоби бути зараз з вами, мої кохані”.

26 серпня 2014 р. Юрій Комар віддав своє життя за Україну. Він загинув біля Луганського аеропорту. Їхня колона вантажівок везла сюди зброю, але її обстріляла ворожа артилерія та гради. Юрій Комар поліг від вибуху ворожої гармати.

29 серпня 2014 р. Героя з усіма почестями поховали з родинного дому дружини в селі Раневичі. Сиротою залишилася маленька донечка. 

14 жовтня 2015 р. у Дрогобицькому професійному політехнічному ліцеї встановлено меморіальну дошку Юрію Комару. 

29-30 травня 2019 року спільно з футбольним клубом «Дрогобич» було вперше проведено Міжнародний футбольний турнір пам’яті героя АТО, Комара Ю.І., де прийняли участь ЗПТО Дрогобицького району та Комплекс шкіл № 2, м. Остшешів (Польща).