Ярослав Васильович Улічний

Ярослав Улічний (“Лис”) народився 26 серпня 1986 року у селі Сілець Червоноградського району Львівської області.

Випускник Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Ярослав працював керівником фізичного виховання та викладачем Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну м. Львова (з 29.01.2024 – Львівський професійний коледж моделювання і ресторанної справи)..

У складі 80 окремої десантно-штурмової бригади брав участь в АТО.

З перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Ярослав пішов на захист своєї країни. Постійно перебував у гарячих точках Миколаївської, Харківської та Донецької областей.

22 грудня 2022 року Ярослав Улічний був нагороджений подякою Львівської обласної ради воїну-освітянину Львівщини, який захищає Україну.

Ярослав загинув 2 березня 2023 року у бою під Бахмутом, Донецької області внаслідок мінометного обстрілу.

Нагороди

  • Указом Президента України №224/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 14 квітня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Улічного Ярослава Васильовича (посмертно) — солдата.
  • Відзнака Начальника Геренального штабу України — нагрудний знак «Учасник АТО».

Вшанування пам’яті

5 березня 2024 року в Львівському професійному коледжі моделювання і ресторанної справи відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки керівнику фізичного виховання Ярославу Улічному.