Володимир Васильович Пенцак

Володимир Пенцак народився 31 січня 1994 року у селі Купичволя Львівської області.

У 2009р. закінчив Купичвільську ЗОШ І-ІІст. та розпочав навчання у Львівському професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва та здобув професію штукатур-маляр.

У 2016 році вступив на строкову службу у прикордонні війська у м. Великі Мости та склав присягу на вірність українському народові.

У 2018 році підписав контракт із Державною прикордонною службою України та зайняв посаду – вожатий службових собак у Кінологічному навчальному центрі. 

Після закінчення контрактної служби разом з дружиною вирушили закордон.

У 2022 році добровільно повернувся із-за кордону та вступив до лав ЗСУ у військову частину А4053, 115-ої механізованої бригади. Брав участь у боях в районі населених пунктів Воєводівка, Сєверодонецьк, м. Лисичанськ. Отримав звання старший сержант та служив на посаді командира відділення гронатометного взводу 1-го механізованого батальйону.

З кінця літа 2022 року направлений на утримання позицій біля Донецького аеропорту у районі н.п. Опитне, Покровського району, Донецької області.

Володимир загинув 3 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання, неподалік Донецького аеропорту, внаслідок ворожого обстрілу. Тривалий час вважався зниклим безвісти, прощання відбулося 20 березня 2024 року. 

Нагороди

  • Указом Президента України №455/2024 “Про відзначення державними нагородами України” від 5 липня 2024 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Пенцака Володимира Васильовича (посмертно) — старшого сержанта.