Олег Володимирович Данчук

Олег Данчук народився 16 липня 1996 року у селі Дрогомишль Яворівського району. У 2002-2013 рр. навчався у Дрогомишльській школі.

Після її закінчення поступив у 2013 році у Державний професійно-технічний навчальний заклад «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва», де здобув професію слюсаря з ремонту автомобілів, водія автотранспортних засобів (категорія «С»), машиніста крана автомобільного.

У 2015 році в Харкові прийняв військову присягу і став нацгвардійцем. Після строкової служби у 2017 р. працював у Польщі.

20 квітня 2022 р. пішов у райвійськкомат, звідки його направили на полігон на вишкіл. Після двомісячного навчався медичної справи з групою побратимів був відправлений на фронт.

1 вересня 2022 року під час ведення наступальних дій під Запоріжжям отримав смертельне поранення.

Нагороди

  • Указом Президента України №92/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 23 лютого 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Данчука Олега Володимировича (посмертно) — солдата.