Іван Володимирович Дацко

Іван Дацко народився 19 серпня 1983 року у Львові.

Навчався у львівському ліцеї №93, згодом – у вищому професійному училищі №27 (зараз – Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу).

Здобув ступінь бакалавра за спеціальністю «право» у Міжрегіональній академії управління персоналом.

Іван брав активну участь у ключових для України подіях – Помаранчевій революції та Революції Гідності.

З березня 2014 року вступив до лав першого резервного добровольчого батальйону Національної гвардії України, під керівництвом генерала Кульчицького.

З 2016 року Іван працював на посаді заступника генерального директора у КП «Дрогобицький ринок». З 2017 року очолив КП «Муніципальна варта» на посаді заступника директора.

У 2018 році повернувся на службу в батальйон імені генерала Кульчицького.

Воював з побратимами при обороні м. Гостомель, Горенка, Ірпінь. На посаді командира взводу в квітні 2022 року виїхав на схід України.

Іван загинув 17 квітня 2022 року у селі Лозове, Донецької області.

Нагороди

  • «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно).
  • Указом Президента України №367/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 24 травня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі у Національній гвардії України нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Дацка Івана Володимировича (посмертно) — молодшого лейтенанта.
  • Відзнака Національної гвардії України «За доблесну службу» (2019, 2020).