Іван Миколайович Ліхачов

Іван Ліхачов «Лихий», народився 29 січня 1988 року в селі Корналовичі Самбірського району Львівської області.

Навчався у Корналовицькій середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів до дев’ятого класу. Після дев’ятого класу навчався у Самбірському професійному ліцеї за спеціальністю газо-електро-зварювальник.

У 2006 році був призваний на військову строкову службу. Спочатку у Львівській області у десантних військах, а згодом був переведений для подальшого проходження служби у місто Рівне, на посаду водія-електрика радіолокаційної роти.

Після завершення строкової служби у 2007 році поїхав у Миколаївську область на заробітки, де працював на сільськогосподарській техніці у полі, згодом поїхав до Полтавської області де працював на фермі.

У 2008 році одружився і переїхав на постійне місце проживання в смт. Рокитне, Рокитнівського району, Рівненської області. Відразу влаштувався на роботу у Рокитнівський спецкар’єр трактористом-бульдозеристом.

У 2009 пішов працювати в ДП «Рокитнівський лісгосп».

Іван з перших днів повномасштабного вторгнення записався до тероборони: чергував на блокпостах, разом з хлопцями зварювали протитанкові їжаки. Разом з тим потай від дружини ходив до військкомату, щоб взяли добровольцем на фронт. 25 березня 2022 року був зарахований до лав Збройних Сил України.

18 грудня 2022 року Іван за позивним «Лихий» загинув від чисельних осколкових поранень несумісних з життям внаслідок мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Диліївка Донецької області.