Ігор Андрійович Ясінський

Ігор Ясінський народився 2 серпня 1995 року в селі Станіславчик Львівської області.

У 2010 році закінчив місцеву школу та вступив у Добротвірський професійний ліцей, де навчався за фахом спеціаліста з ремонту і технічного обслуговування автомобілів.

У червні 2016 року був прийнятий на військову службу до лав Державної прикордонної служби України. Жив із родиною на Донеччині в селищі Ялта.

Під час повномасштабної війни чоловік продовжував нести службу у прикордонних військах. Був інспектором прикордонної служби у 1-му (Донецькому) прикордонному загоні.

Ігор Ясінський загинув 4 березня 2022 року поблизу селища Старий Крим на Донеччині, він прикривав маневр свого підрозділу в той час, коли ворог відкрив вогонь з танків та мінометів.

Поховали Героя в селищі Ялта на Донеччині.

В Ігоря залишилися батьки, дружина і дві доньки.

Нагороди

  • Указом Президента України №256/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 17 квітня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено у Державній прикордонній службі України орденом “За мужність” ІІІ ступеня Ясінського Ігоря Андрійовича (посмертно) — головного сержанта.