Ігор Миколайович Михайлишин

Ігор Михайлишин (“Дерек”) народився 20 лютого 1995 р. у Львові.

Закінчив середню загальноосвітню школу № 65 міста Львова.

Навчався у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп’ютерних технологій та Національній академії внутрішніх справ.

Протягом 2013 – 2014 років був активним учасником Революції Гідності.

Впродовж 2014 – 2017 років проходив службу у добровольчому батальйоні «Азов» патрульної служби міліції особливого призначення Міністерства внутрішніх справ України. У складі полку перебував у секторі «М» зони проведення АТО та брав участь у Широкинській операції.

У 2017 році проходив військову службу у 199-му навчальному центрі Десантно-штурмових військ Збройних сил України, а згодом – у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Із 2021 року продовжив військову службу в Окремому загоні спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 Національної Гвардії України.

Загинув 20 березня 2022 року в Маріуполі.

В Ігоря Михайлишина залишились дідусь, бабуся, батьки та сестра.

Нагороди

  • Указом Президента України №202/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 2 квітня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зразкове виконання службового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Михайлишина Ігоря Миколайовича (посмертно) — молодшого сержанта.
  • «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно).