Богдан-Михайло Романович Хомик

Богдан-Михайло Хомик народився 14 листопада 1994 року у місті Винники Львівської області.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 29 міста Львова.

У 2009-2012 роках навчався у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» та здобув професію «Кухар. Кондитер».

Після завершення навчання проходив військову службу у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У мирний час працював у апеляційному суді міста Львова та Територіальному управлінні Служби судової охорони у Львівській області.

Виконував бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Початок повномасштабного вторгнення зустрів на передовій, боровся із загарбниками поблизу населених пунктів Волноваха, Яковлівка, Білогорівка та Золоте.

У серпні 2022 року отримав поранення 8 місяців перебував на лікуванні та 30 квітня 2023 року повернувся в зону бойових дій.

Богдан-Михайло загинув 17 червня 2023 року під час визволення населеного пункту П’ятихатки, Васильківського району, Запорізької області внаслідок осколкового поранення.

У Богдана-Михайла Хомика залишилися бабуся, батьки, дружина, донька та тесть із тещею.

Нагороди

  • Указом Президента України №390/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 3 червня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІ ступеня Хомика Богдана-Михайла Романовича — солдата.
  • Указом Президента України №236/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 13 квітня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Хомика Богдана-Михайла Романовича — солдата.
  • Заохочувальна відзнака Міністерства оборони України медаль «Хрест Сухопутних військ».