Володимир Петрович Олешний

Володимир Олешний народився 21 квітня 1987 року у селі Гамаліївка Львівської області.
Навчався у Гамаліївській загальноосвітній школі I-II ступенів (сьогодні – Гамаліївська гімназія). Закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва». Здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького за спеціальністю «Менеджмент».

Працював інкасатором у фінансовій компанії міста Львова. У вільний час захоплювався футболом та автомобілями. Любив складати вірші та співати українські народні пісні, подорожувати та проводити час із близькими.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, добровольцем став на захист Батьківщини до лав 10-го окремого стрілецького батальйону. Після проходження військових навчань за кордоном вступив до складу 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. За особистий внесок у справу захисту держави був неодноразово відзначений військовим командуванням.

Володимир загинув 29 вересня 2023 року біля міста Токмак Запорізької області під час виконання бойового завдання.

У Володимира Олешного залишилися бабуся, батьки, дружина, брат і сестра з родинами.