Денис Миколайович Пузир

Денис Пузир народився 5 квітня 1999 року у місті Ватутіне Черкаської області. Коли йому було 4 роки, померла мама. Хлопчика, двох його сестер і брата виховувала рідна сестра матері та її чоловік. Жили на Львівщині в селі Хащованя.

Денис навчався в місцевій школі. Згодом здобув фах столяра-паркетника у Львівському вищому професійному політехнічному училищі.

У 2018-2021 роках служив за контрактом у 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ. Брав участь в ООС на Донбасі. Після звільнення повернувся додому та поїхав працювати до Чехії.

З початком повномасштабного вторгнення Денис повернувся до України та знову став на її захист. Служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

Денис загинув 17 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання під Бахмутом на Донеччині. Біля села Іванівське захисник потрапив під ворожий артилерійський обстріл та отримав смертельні поранення.

Поховали воїна в селі Хащованя.

Нагороди

  • Указом Президента України №224/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 14 квітня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Пузиря Дениса Миколайовича (посмертно) — солдата.