Михайло Іванович Кудрич

Михайло Кудрич народився 5 листопада 198 3року к селі Нижня Яблунька, Самбірського району, Львівської області.

Навчався у школі-інтернат в м.Турка. По закінченню школи навчався у Турківському професійному ліцеї, здобув кваліфікацію електрозварника ручного зварювання.

У 2001-2003 роках проходив строкову військову службу, та був звільнений в запас з військовим званням “Молодший сержант”.

У цивільному житті Михайло займався будівельно-ремонтними роботами.

На початку березня 2022 року, у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, був призваний до в/ч А0998, 24-ї ОМБр ім. короля Данила.

В середині березня 2022 року з в/ч А0998 вирушив у Луганську область.

Командир відділення управління, командир батареї заводу управління, другої мінометної батареї, другого механізованого батальйону, в/ч А0998 молодший сержант Михайло Кудрич загинув 13 квітня 2022 року внаслідок бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу.

Нагороди

  • Указом Президента України №390/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 3 червня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Кудрича Михайла Івановича (посмертно) — молодшого сержанта.
  • Орден «Хрест Героя» (посмертно).
  • Відзнака Головнокомандувача Збройних сил України Хрест Хоробрих” (посмертно).