Михайло Романович Пиглюк

Михайло Пиглюк народився 17 червня 1981 року в селі селі Потелич Рава-Руської міської територіальної громади Львівського району.

Закінчив Рава-Руський професійний ліцей.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 25 лютого 2022 року сам добровільно пішов до військомату для мобілізації до лав Збройних сил України. Військову службу проходив у складі 24-тої окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Михайло загинув 21 березня 2022 року біля міста Попасної Луганської області. Спершу його було поховано як невідомого Захисника України”. Упродовж майже трьох місяців тривали пошуки тіла Михайла Пиглюка. 17 червня 2022 року після встановлення особи і проведення необхідних заходів, загиблого перепоховали і провели в останню путь на малій Батьківщині в селі Потелич на Львівщині.

Нагороди

  • Указом Президента України №323/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 8 травня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Пиглюка Михайла Романовича (посмертно) — сержанта.