Назар Олександрович Дуденко

Назар Дуденко “Guffi” 6 липня 1999 року в місті Кодима Одеської області.

Після закінчення школи поїхав до Львова навчатися на перукаря, здобув у 2018 році фах перукаря-пастижера у Міжрегіональному центрі професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну м. Львова (з 29.01.2024 – Львівський професійний коледж моделювання і ресторанної справи).

Працював діджеєм у молодіжному таборі «Лінія відриву».

У 2019 році вирішив піти на військову службу за контрактом до ЗСУ. Служив у 9-му батальйоні 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Був заступником командира бойової машини – навідником-оператором. Виконував бойові завдання на території ООС, зокрема, брав участь у боях на Світлодарській дузі. Під час повномасштабного вторгнення Назар разом із побратимами боронив Миколаївщину, Херсонщину й Донеччину.

Молодший сержант Назар Дуденко загинув 7 червня 2023 року під час відбиття ворожого штурму в районі села Первомайське на Донеччині.

Поховали воїна в селі Шершенці Одеської області.

Вдома на нього чекали дружина та син, який народився у 2021 році.

Нагороди

  • Указом Президента України №11/2024 “Про відзначення державними нагородами України” від 12 січня 2024 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Дуденка Назара Олександровича (посмертно) – молодшого сержанта.