Олег Іванович Федькович

Олег Федькович народився 15 квітня 2000 року у с. Суховоля Зимноводівської громади Львівської області.

Закінчив Вище професійне училище №20 м. Львова.

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупантів. Був розвідником-радіотелефоністом 2-го розвідувального відділення розвідувального взводу 2-го десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Брав участь у боях на Миколаївському напрямку: під Вознесенськом, під Снігурівкою. Потім разом з побратимами воював на Лиманському напрямку в районі Сєверодонецька. Брав участь у звільненні Харківської області. Пройшов бої в Ізюмі біля Борової та в лісах Кремінної.

Олег загинув 12 грудня 2023 року о 08:00 год. ранку під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області внаслідок вибухо-осколкового поранення.

Нагороди

  • Указом Президента України №9/2024 “Про відзначення державними нагородами України” від 11 січня 2024 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Федьковича Олега Івановича (посмертно) — старшого солдата.