Олександр Олександрович Положевич

Олександр Положевич народився 1 березня 1989 р. у Новому Роздолі Львівської області.

Закінчив Новороздільську загальноосвітню школу № 2.

У 2003-2007 роках навчався у Новороздільському професійному ліцеї за професією “Муляр, штукатур, маляр”.

Класний керівник групи у Новороздільскому професійному ліцеї будівництва і побуту Іванна Іванівна Заяць:

«Війна забирає життя наших учнів, наших ліцейних вихованців, тих мужніх синів, що захищають нашу державу від москальської орди.
Важко змиритися із такою втратою… Читаєш повідомлення про смерть нашого захисника Положевича Олександра і в пам’яті спливає обличчя ввічливого, спокійного, доброзичливого хлопчини – Сашка, який вивчав у нашому ліцею будівельну справу, мріючи розбудовувати нашу Україну, виховувати своїх діточок, берегти родину. Всі мрії Сашка і добрі справи обірвалися, на 33-му році життя… Невимовний жаль… Знаєте, я навіть не одразу повірила, пильніше придивилася до фото у сумному повідомленні. Дійсно, наш Сашко… Взагалі, це була надзвичайно хороша група, 14-та. Такі хлопці, відповідальні, дружні, зробили все, що б не попросила. Відзначали і випускний, і зустрічі організовували…. Страшно, коли доводиться втрачати таких молодих, хороших людей. Сашко. Він прийшов до нас з 2-ї школи, такий стриманий, ввічливий, уважний і шанобливий до вчителів, контактний, ніколи ніяких вияснень стосунків чи непорозумінь не виникало, доброзичливий і з друзями.
Сашко продовжив справу тата, також будівельника. А ще пам’ятаю його маму, дуже турботлива мама: постійно приходила, цікавилася, як справи у сина.
Пам’ятаю Сашу дуже доброю дитиною, хорошим учнем, людяним».

Загинув 16 березня 2022 р. внаслідок бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу поблизу міста Попасна (Луганщина).

Залишилось четверо дітей, дружина, мати.

Нагороди

  • Указом Президента України №323/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 8 травня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Положевича Олександра Олександровича (посмертно) — старшого солдата.