Роман Орестович Шавлюк

Роман Шавлюк народився 31 січня 1997 року в селі Тудорковичі Львівської області.

Навчався у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї.

Певний період життя грав за ФК «Литовеж». Довгий час працював на Червоноградському заводі металоконструкцій.

У перші дні повномасштабного вторгнення повернуся з Польщі додому і став на захист держави. Службу ніс у лавах Національної гвардії України. Спочатку був призначений на посаду стрільця в/ч 3002.

У жовтні 2022 року перевівся у 14-ту бригаду оперативного призначення імені Івана Богуна. Згодом обійняв посаду командира відділення. Разом із побратимами він захищав Білогорівку та Серебрянку на Луганщині, Спірне на Донеччині та Роботине під Запоріжжям.

Роман загинув 19 серпня 2023 року в бою з окупантами в районі села Роботине Запорізької області. Під час бойового завдання зі знищення ворожого БМП боєць вийшов на перехрестя у відкритому полі. Там його вистежив ворожий дрон, ворог відкрив мінометний вогонь, внаслідок чого життя воїна обірвалося.

Нагороди

  • Указом Президента України №96/2024 “Про відзначення державними нагородами України” від 23 лютого 2024 року за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові у Національній гвардії України нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Шавлюка Романа Орестовича (посмертно) — молодшого сержанта.