Ростислав Романович Троцишин

Ростислав Троцишин народився 13 червня 1993 року в с.Гутисько-Тур’янське Буського району Львівської області.

Навчався в місцевій початковій школі, потім продовжив навчання в Тур’янській ЗОШ, яку закінчив у 2010 році.

Цього ж року вступив на навчання у Львівське вище професійне училище ресторанного сервісу і туризму (зараз – Львівський професійний коледж готельно туристичного та ресторанного сервісу), де отримав освіту за спеціальністю «кухар-кондитер». У 2012-2015 роках працював за фахом у місті Львові.

17 квітня 2015 року підписав контракт на військову службу в Збройних Силах України. Службу проходив у військовій частині А 4324 в м.Кам’янка-Бузька оператором РЛС. За час проходження служби був учасником антитерористичної операції на території Луганської області.
Певний час працював за кордоном.

З 2 березня 2022 року воював у складі 80 десантно-штурмової Галицької бригади Збройних Сил України, був командиром 4 зенітного ракетного відділення зенітного ракетного взводу 2 десантно-штурмового батальйону.

Ростислав загинув 6 липня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Часів Яр Бахмутського району Донецької області.

Нагороди

  • Указом Президента України №514/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 24 серпня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Троцишина Ростислава Романовича (посмертно) — молодшого сержанта.