Сергій Вікторович Золотарьов

Сергій Золотарьов «Лисий» народився 22 грудня 1980 року в місті Львові.

Навчався у Львівській школі №77, закінчив ВПУ №63 (зараз – Львівське ВПУ транспортних технологій та сервісу) за спеціальністю слюсар з ремонту автомобілів. Мав незакінчену вищу освіту НУ «Львівська Політехніка» з напрямку автомобілебудування.

Наприкінці 90-х років ніс строкову службу у лавах Військово-морського флоту у Автономній республіці Крам. По закінченні служби повернувся у Львів.

У липні 2022 року був мобілізований через затребувану військову спеціальність. У званні старшого сержанта служив у 24-тій окремів механізований бригалі імені короля Данила на посаді головного сержанта 6 роти, 2-го батальвому. З серпня по жовтень 2022 року був на нульовому
рубежі Запоріжжя, Миколаєва, Херсона, був командиром підрозділу, а в листопаді роту було переміщено у Донецьку область, у Бахмут.

Сергій загинув 3 грудня 2022 року, тривалий час вважався безвісти зниклим у населеному пункті Яковлівка, Бахмутського району, Донецької області.

У лютому 2023 року дружина опізнала Сергія по фотографії татуювання, коли він потрапив у обмін тілами в кінці січня 2023 року.

Прощання відбулося  10 лютого 2023 року.

Нагороди

  • Указом Президента України №743/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 8 листопада 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Золотарьова Сергія Вікторовича (посмертно) — старшого сержанта