Юрій Васильович Баранець

Юрій Баранець народився 1 липня 1967 року у Львові.

У Львові закінчив 8-річну школу №54, далі навчався у Львівському середньому професійному-технічному училищі №48 (зараз – Львівське ВПУ комп’ютерних технологій та будівництва) та здобув спеціальність автослюсаря, а пізніше – спеціальність водія.

У 1989 році був призваний до лав Радянської армії. Служба проходила на Уралі у Верхній Салді.

Після служби повернувся до Львова і влаштувався працювати водієм на Львівському м’ясокомбінаті, а потім водієм на пошті.

Згодом переїздить в с. Омельник Кіровоградської області до батьківської хати.

У 2007 році Юрій зустрів свою майбутню дружину Тетяну Миколаївну, у якої на той час було троє синів, для яких він став добрим і турботливим батьком.

У 2010 році Юрій разом із дружиною купують будинок у с. Устимівка (село Глобинської міської громади у Кременчуцькому районі Полтавської області) і всією родиною переїжджають на постійне місце проживання. А у 2017 році у сім’ї народилася донечка Альона.

Юрія на війну мобілізували 19 квітня 2022 р.

Він загинув 17 травня 2022 р. внаслідок ракетного обстрілу 169 навчального центру «Десна», що на Чернігівщині.

Нагороди

  • Указом Президента України №498/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 23 серпня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено медаллю “За військову службу Україні” Баранця Юрія Васильовича (посмертно) — сержанта.