Богдан Володимирович Рільник

Богдан Рільник народився 25 жовтня 1993 року у селі Великосілки Львівської області. Після трагічної смерті батька, із братами та сестрою опинилися в інтернаті «Вишенька» села Жовтанці, однак у 2008 році дітей на виховання взяла родина Проциків.

Навчався у Жовтанецькому опорному закладі загальної середньої освіти I-III ступенів.

У 2012-2014 роках навчався у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу за професією “Кухар, кондитер”.

Після завершення навчання працював кондитером у закладах харчової промисловості, згодом обіймав посади у Товариствах з обмеженою відповідальністю «Молоток ЛТД» та «Руш».

Із початком повномасштабного вторгнення займався волонтерською діяльністю для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, згодом став на захист Батьківщини до лав 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Богдан загинув 27 лютого 2023 року від ворожої кулі снайпера у Бахмуті Донецької області.

У Богдана Рільника залишилися дружина, двоє доньок та брати.

Нагороди

  • Указом Президента України №262/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 5 травня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Рільника Богдана Володимировича (посмертно) — солдата.