Василь Михайлович Гукало

Василь Гукало (“Лисий”) народився 15 січня 1994 року у селі Залужжя Яворівського району Львівської області.

Професійну освіту різьбяра здобував у ХПТУ ім. Й. П. Станька у смт. Івано-Франкове.

У 2015 році брав участь в АТО, де перебував рік та два місяці.

З 26 лютого 2022 року добровільно знову одягнув військову форму.

Воїн 63 ОМБ з позивним «Лисий» воював у підрозділі військової розвідки України. Брав участь у різних операціях на таких напрямках, як Червона Долина, Партизанське, де евакуйовували місцевих жителів, тому що село було знищене від постійних прильотів; Благодатне, де був наступ з боку ворога, який завдав великих втрат особового складу; брав участь у визволенні Херсону.

За сумлінне виконання службових обов’язків був нагороджений Почесною грамотою та відзнакою начальника розвідувального управління штабу Оперативного Командування «Південь».

Після ротації на Миколаївщині, був відправлений в Бахмут.

Василь 25 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання отримав вогнепальне осколкове поранення. Після поранення знову повернуся в стрій, був відправлений для оборони під Кремінну.

Василь загинув 21 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання в селі Діброва Краматорського району Донецької області.

Нагороди

  • Указом Президента України №100/2024 “Про присвоєння В.Гукалу звання Герой України” від 24 лютого 2024 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Гукалу Василю Михайловичу – солдату (посмертно).