Віктор Петрович Налапший

Віктор Налапший “Художник” народився у селі Станків Львівської області. Коли йому було 8 років, мама поїхала на заробітки в Італію. Фактично хлопця виховував лише батько. Він був дияконом, тож часто брав сина із собою до храму. Там навчав зарисовувати колони.

Віктор закінчив Вище професійне училище № 8 міста Стрия, здобув спеціальність агента з організації туризму й адміністратора. За здобутим фахом не працював, натомість багато подорожував. Любив ходити в гори, читати, їздити на велосипеді, кататися на скейтборді та лонгборді. Цікавився плівковою фотографією. Любив тварин. Жив у Івано-Франківську, Луцьку, Львові, Вінниці, Харкові, Києві.

У 2019 роіц познайомився зі співачкою Анною Прядкою, з якою одружився. Жінка допомогла йому знайти себе в кіноіндустрії. Спочатку Віктор працював адміністратором на знімальних майданчиках. Набравшись досвіду, пробував себе на різних посадах у цій сфері.

Після початку повномасштабної війни чоловік пішов на фронт добровольцем. Вступив до лав 46-ї окремої аеромобільної бригади. Він не мав військового досвіду. Після 2 тижнів навчань та кількох місяців очікування вирушив на своє перше бойове завдання на посаді старшого вогнеметника.

Віктор загинув 30 серпня 2022 року в селі Сухий Ставок на Херсонщині під час контрнаступу ЗСУ.

Чоловіка кремували, дружина вирішила розвіяти прах коханого у різних місцях, які були для нього цінними.

У пам’ять про Віктора вона посадила у Києві в ботанічному саду гімалайський кедр, створила сайт та стікери з картинами чоловіка, проводить виставки його робіт.

У захисника залишились мама та дружина.

Нагороди

  • Указом Президента України №45/2023 “Про відзначення державними нагородами України” від 8 грудня 2023 року За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено медаллю “За військову службу Україні” Налапшого Віктора Петровича (посмертно) — солдата.