Степан Іванович Климчук

Степан Климчук народився 29 лютого 1976 року в м.Червоноград Львівської області.

Навчався в Червоноградській школі № 9.

Закінчив Червоноградське професійне училище № 55 (зараз – Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей) та влаштувався на роботу в ОЛК “Ровесник”.

Пізніше працював у ТзОВ «Галич-хутро», на цегельному заводі.

У 2014 році Степан не вагаючись взяв повістку і разом з іншими добровольцями поїхав на Схід.

Службу ніс у прикордонних військах.

У 2022 році Степан був призваний Першим відділом Червоноградського РТЦК та СП. А далі – служба в 11 загоні прикордонної служби “Новотроїцьке”(тип Б) на посаді патрульного інспектора прикордонної служби 1 категорії.

25 травня 2022 року його група отримала завдання перевірити інформацію про те, чи є на наших позиціях вороги. На жаль, це виявилося правдою, ворог не залишив наших позицій. Бій відбувся біля села Солодке між Новотроїцьким та Новомихайлівкою. Ціною власного життя він врятував чотирьох побратимів. Через ворожі обстріли тіло певний час не могли забрати.

Нагороди:

  • Указом Президента України №818/2022 “Про відзначення державними нагородами України” від 1 грудня 2022 року за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня Климчука Степана Івановича (посмертно) — старшого солдата